Volg ons op social media

Leuke weetjes over dieren!

Gepubliceerd op 03/01/2022

Meestal zodra je het woord “huisdier” hoort, dan zou je denken aan een kat, konijn of hond. Er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die andere soorten huisdieren hebben.

Reptielen

Reptielen kunnen op land en in water leven, maar steeds meer mensen nemen tegenwoordig reptielen als een huisdier. Zo is een schildpad daar een van de bekende van. Sommige mensen kopen mini schildpadjes voor in hun aquarium. Verder zijn er mensen die ook nog slangen of hagedissen als huisdier hebben. Deze diertjes leven in een terrarium, de baasjes moeten dagelijks letten op de temperatuur en luchtvochtigheid voor de dieren. Slangen worden ook regelmatig gekocht als huisdier. Sommige mensen vinden het apart om te horen dat er mensen zijn die een slang als huisdier hebben, andere zullen het wel leuk vinden. Slangen zijn natuurlijk uitdagende dieren, ze worden gevoed met bevroren muisjes en met andere kleine diertjes. Er zijn giftige slangen die in het wild leven, en geen giftige slangen die vaker in huizen van mensen als huisdier te zien zijn.

Aquaria

Aquaria is er in alle soorten en maten, buiten en binnen. Vissen in een kom thuis zijn een van de makkelijkste dingen om te onderhouden. Maar dat kan ook nog een klus zijn. In bakken word vaak een filter aangeschaft, dit is zodat het water word gereinigd en de vissen niet ziek worden. Het water moet regelmatig gecontroleerd worden. Dit kan door middel van strips die je voor een paar seconden in het water houdt. De kleur die de strip krijgt, geeft aan of het water goed is voor de vissen. Guppies zijn een van de makkelijkste vissen om te verzorgen als een beginner, ze zijn klein en worden niet veel groter dan een paar centimeter. Buiten is ook genoeg qua water dieren te vinden, niet alleen in de zee of in een meer maar ook in een vijver bij mensen thuis. Sommige mensen hebben een vijver in een tuin en hebben daar grotere vissen in. Vaak is er een vijvertje voor wat leuke extra sfeer en detail in de tuin. Deze dieren moeten natuurlijk ook goed worden verzorgd. Verder is er ook nog in zeeën en meren of thuis koraal te vinden. Dit is er in allerlei kleuren en maten te vinden. Veel mensen hebben een beeld in hun hoofd van mooi tropisch koraal in een tropisch gebied. Laatste tijd word ook veel koraal verwoest door middel van milieu vervuiling, dat is natuurlijk ontzettend triest voor de dieren in dat gebied. Het koraal is goed voor het milieu en de dieren. Sommige soorten koraal geven ook nog eens zuurstof af. De zuurstof hebben de dieren en bacteriën natuurlijk nodig om te leven dus het is een ernstige zaak als het koraal kapot word gemaakt.


61d3709ee79a9-fish-gdee54b7a4_1920.jpg

Honden en katten

Veel meest voorkomende huisdieren zijn de honden en katten. Honden zijn er in alle soorten rassen en moeten vaak worden uitgelaat. Pups worden steeds meer naar puppy cursussen gebracht voor hun opvoeding. Hier krijgen ze nette regels geleerd. Ook zodat honden goed luisteren. Honden zijn ook dieren die genoeg zorg en aandacht nodig hebben. Zodra ze ziek worden is er natuurlijk genoeg aan de hand.

Katten kunnen daar aan tegen dieren zijn die veel op zich zelf buiten zijn. Natuurlijk zijn er ook katten die er niet van houden om buiten te zijn. Verder zijn katten fijne beestjes om mee te zijn. Ze kunnen heel zacht zijn en houden van knuffelen. Voor kleine kinderen zijn dit leuke huis diertjes. De kinderen vinden het ontzettend leuk om de kat aandacht te geven wat natuurlijk ideaal is.

Vogels

Vogels leven in het buiten, vrij, en soms in kooien bij mensen thuis. De dieren vliegen een beetje rond in hun kooi en zitten vaak op een stang of stok. Ze eten van allerlei insecten of groente en fruit. Mensen vinden het leuk om zo’n beestje in huis te hebben. Verder zijn de papegaaien hier bekende vogels van, ze praten mensen na wat mensen ook wel grappig vinden om te horen. Maar niet alle papegaaien imiteren mensen. Er zijn er ook genoeg die dat niet doen en alleen een beetje rond fluiten.


61d3707c706d4-bird-ge356524d1_1920.jpg